Søskenkrans

 

20140227_181701

Jeg elsker gjærbakst! Denne er manges favoritter, og min familie og mine venner forventer alltid å få denne servert på merkedager! Smile

Du trenger:

50 gr gjær
4 dl melk
2 ss sukker
ca 10 dl hvetemel
50 gr smeltet meierismør

FYLL:
100 gr romtemperert meierismør
4 ss sukker
4 ts malt kanel

PENSLING:
egg

PYNT:
1 –2 dl melis
1-2 ss vann
evt hakkede nøtter

Slik gjør du:

Ha gjær i en bolle og balnd det med væsken som er rundt 37 grader (smør og melk). Ha i de andre ingrediensene og bruk en kjøkkenmaskin eller rå muskelkraft til å blande det hele.
La heve i i 30 minutter.

Lag fyllet: Rør det romtempererte smøret sammen med kanel og sukker.

Elte deigen etter heving og kjevle den ut til en rektangulær leiv på ca 50 x 35 cm. Legg på fyllet og rull den sammen til en fast pølse.
Skjær pølsen i ca 15 like store biter. Legg dem med snittflaten opp på en bakepapirkledd rund form, 26 cm i diameter. Etterhev under plast i 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 225 grader på nedre del av ovnen i 10 min. Flytt deretter risten opp en rille og stek i 10 minutter til.
La den avkjøle før du smører på melis og vann, evt. drysser på finhakkede nøtter.

Smile

Kommentarer