Mange i Norge vil kalle dette for focaccia, men for meg er dette et brød stekt i liten langpanne.
Det passer godt til supper og gryter, og er et must på tapasbordet.
Selv foretrekker jeg å bruke en halv pose tørrgjær og la deigen heve over natten, da blir den luftigere og mer smakfull.
Den kan fryses ned. Anbefaler å varme den opp igjen på svak varme i en tørr stekepanne med lokk. Da blir den som "ny".
Rør ut 50/25 g gjær i 6 dl lunkent vann fra springen.
Tilsett:
2 ts salt
400 g hvetemel
2 ss olivenolje
250 g durumhvete/pizzamel/ tipo 0
Bland godt. Selv bruker jeg en kjøkkenmaskin, men det er ikke nødvendig.
La heve over natten, eller til dobbel størrelse (ca 45 min om du bruker 50 g gjær)
Deigen skal være noe klissete.
Hell over i en liten langpanne. Jeg bruker bakepapir i bunn, men noen foretrekker å smøre formen inn med olje.
Ta litt olivenolje på fingrene og fordel deigen jevnt utover. Lag gjerne noen groper.
Etterhev i 40 min.
Før du setter brødet inn i ovnen: Hell litt olivenolje i gropene, strø over litt havsalt.
Så kan du legge på etter ønske: delte oliven, fetaost, tørkede tomater, rosmarinstilker (fersk), eller hva hjertet måtte begjære.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 30 - 35 min.
Avkjøles godt før du skjærer opp.
Nyt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar