Du trenger:
2 dl kjøttkraft
noen champignon
5 ss tomatpurè
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1-2 ss fersk basilikum (eller 1 ts tørket)
1 liten gul løk
400 gr kjøttdeig av storfe
Til ostesaus:
100 gr meierismør
2-3 ss hvetemel
1/2 ts muskat
ca 6 dl melk
20 gr ost
salt og pepper
Lasagneplater
Revet ost
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
Start med å koke opp kjøttkraft, tomater og purè.
Brun løk, hvitløk, gulrot og kjøttdeig i stekepannen og ha det i tomatsausen. Tilsett basilikum, salt og pepper. La småkoke mens du lager ostesausen:
Lag jevning av smør, mel og melk. Spe på med melk til passe tykk saus. Ha i litt ost. Salt, muskat og pepper til slutt.
Ha i formen: Først et lag ostesaus, deretter lasagneplater og kjøttsaus. Gjenta til det er tomt, bare husk at siste lag skal være ostesaus. Strø litt revet ost på toppen. Stekes i ovnen, i 15 minutter.
Server gjerne med en frisk salat og hjemmelaget rømmedressing til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar