Focaccia,–før og nå.


2014-05-31 17.53.14

Den gang jeg bodde i Danmark, midt på 90-tallet, var det alltid stas å spise focaccia og croissanter fylt med sjokolade på byens “beste” cafè. Vi syntes det var byens beste cafè! Nå ser jeg focaccia mer som et krydderbrød i langpanne, derfor deler jeg min oppskrift på focaccia akkurat slik jeg er vant til Smile

Til deigen:

25 gr. gjær som blandes ut i 1,5 dl lunket vann.
Ha så i 1 ts salt, 250 gr. hvetemel og 2 ss olje.

La heve i 30-40 minutter. Elt og kjevle deigen ut til en leiv med ca 0,5 cm tykkelse. Bruk en skål o.l. til å trykke ut ønsket størrelse. Legg på en bakepapirkledd panne. Etterhev i 30 minutter. Legg på fyll:

Tomatsaus (grunnoppskrift og holder til 2-4 store pizzaer og kan fryses ned)

Varm litt matolje i ei stekepanne og brun 1 løk og 2 fedd hvitløk. Ha i ca 2 dl hakkede tomater og en liten boks tomatpurè. Tilsett 1 stor ss basilikum og 1 ss oregano (friske urter, bruker du tørkede må du bare ta en ts av hver!) Smak til med salt og pepper.

Annet du kan legge på:

Alltid revet ost dersom du ikke bruker fersk mozzarella
Rødløk i ringer
Oliven
Fersk krydder

Bruk fantasien, og ta det du selv liker, men husk at det er et lite mellommåltid, eller er ment å servere sammen med noe annet. Tilpass fyllet til det!

Skal du servere til lam er det utrolig godt med salvie i tomatsausen i stedet for de andre krydderiene. Bytt også ut osten med fetaost. Det er en ost som smaker veldig godt når den er gratinert.

Stekes nederst i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Smaker like godt kald og er suveren som skolemat Smile

Kommentarer